Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Студијска посјета делегације институција Републике Сјеверне Македоније

Објављено: 03.12.2019. 12:20 Аутор: СЗЗ
Делегација службеника Собрања Републике Сјеверне Македоније, Секретаријата за европске послове и Секретаријата за законодавство те државе је, у оквиру студијске посјете институцијама Црне Горе која је организована уз подршку Канцеларије Националног демократског института у Сјеверној Македонији, 28. новембра 2019. године посјетила Секретаријат за законодавство.

Делегацију су примили представници Секретаријата за законодавство – помоћнице секретарке Славица Бајић и Радмила Штурановић и савјетник Драгољуб Николић.

Сврха посјете била је размјена праксе и искустава који се тичу комуникације и координације процеса интеграције у Европску унију, улоге извршне и законодавне власти у процесу усклађивања законодавства, као и дефинисања најбољег приступа за обезбјеђивање јединствене методологије израде закона.

С тим у вези, теме разговора односиле су се на улогу Секретаријата за законодавство у припреми закона и других прописа и усклађивању са правом Европске уније, начин рада и пружање стручне помоћи у поступку припреме закона, других прописа и општих аката у процесу усклађивања домаћег законодавства са прописима Европске уније и размјену искустава у вези са овим питањима.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?