Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje povodom liberalizacije viznog režima za gradjane Crne Gore

Objavljeno: 28.02.2008. 01:47 Autor: Naslovna strana
U Briselu je danas nastavljen dijalog izmedju delegacija Vlade Crne Gore i Evropske komisije o liberalizaciji viznog režima za gradjane Crne Gore, koji su, u Podgorici 21. februara 2008. godine, započeli predsjednik Vlade Crne Gore Željko Šturanović i potpredsjednik Evropske komisije Franko Fratini.

Na sastanku je ocijenjeno da su Crna Gora i Evropska Komisija u 2007. godini imale uspješne pregovore i saradnju, što je rezultiralo zaključivanjem sporazuma o viznim olakšicama i readmisiji.
Pregovori o liberalizaciji viznog režima logični su slijed ta dva sporazuma i uspješnih reformi koje su u proteklom periodu sprovedene u Crnoj Gori.
Na sastanku je razmotreno pitanje izrade dokumenta - Mapa puta kojom će se definisati pitanja koja će biti predmet daljih razgovora.

Dogovoreno je da se nacrt ovog dokumenta pripremi do kraja marta, kada će se održati naredni sastanak izmedju delegacija Vlade Crne Gore i Evropske komisije.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?