Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo uputio čestitku predsjedniku Vlade Crne Gore Milu Đukanoviću povodom izbora na tu dužnost

Objavljeno: 05.03.2008. 00:33 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo uputio je predsjedniku Vlade Crne Gore Milu Đukanoviću, čestitku u kojoj se navodi:

''Vaša Ekselencijo,

Želim da Vam čestititam povodom Vašeg imenovanja na mjesto premijera Crne Gore.

Ovo je kritičan momenat za Zapadni Balkan i ja sam uvjeren da će Crna Gora nastaviti sa konstruktivnom ulogom suočavanja sa aktuelnim izazovima i da će osigurati stabilnost u regionu.

Potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom donošenjem novog Ustava, Crna Gora je pokazala svoju spremnost da napreduje na putu ka evropskim integracijama i da preuzme odgovornosti moderne I demokratske države u duhu opšte saglasnosti. Vjerujem da će Vaša Vlada raditi na ovim ostvarenjima u suočavanju sa budućim izazovima.

Mi podržavamo Crnu Goru u njenom orjentisanju na ispunjavanje obaveza po Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, u daljem radu na jačanju institucija i razvoju efikasnog i nezavisnog sudskog sistema. Crna Gora će takođe trebati da učvrsti svoje naproe u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Želim Vam svaki uspjeh u prihvatanju izazova i u ostvarivanju evropske crnogorske budućnosti.''
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?