Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Европске комисије Жозе Мануел Барозо упутио честитку предсједнику Владе Црне Горе Милу Ђукановићу поводом избора на ту дужност

Објављено: 05.03.2008. 00:33 Аутор: Насловна страна
Предсједник Европске комисије Жозе Мануел Барозо упутио је предсједнику Владе Црне Горе Милу Ђукановићу, честитку у којој се наводи:

''Ваша Екселенцијо,

Желим да Вам честититам поводом Вашег именовања на мјесто премијера Црне Горе.

Ово је критичан моменат за Западни Балкан и ја сам увјерен да ће Црна Гора наставити са конструктивном улогом суочавања са актуелним изазовима и да ће осигурати стабилност у региону.

Потписивањем Споразума о стабилизацији и придруживању са Европском унијом доношењем новог Устава, Црна Гора је показала своју спремност да напредује на путу ка европским интеграцијама и да преузме одговорности модерне И демократске државе у духу опште сагласности. Вјерујем да ће Ваша Влада радити на овим остварењима у суочавању са будућим изазовима.

Ми подржавамо Црну Гору у њеном орјентисању на испуњавање обавеза по Споразуму о стабилизацији и придруживању, у даљем раду на јачању институција и развоју ефикасног и независног судског система. Црна Гора ће такође требати да учврсти своје напрое у борби против корупције и организованог криминала.

Желим Вам сваки успјех у прихватању изазова и у остваривању европске црногорске будућности.''
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?