Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao sa novonaimenovanim ambasadorom Republike Grčke Georgiosom Avgoustisom

Objavljeno: 20.09.2008. 00:37 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas u Podgorici sa novonaimenovanim ambasadorom Republike Grčke Georgiosom Avgoustisom.
Premijer je izrazio zadovoljstvo što Grčka svoje prisustvo u Crnoj Gori označava u formi rezidentnog ambasadora i saopštio uvjerenje da će ambasada Grčke biti u funkciji daljeg jačanja ukupnih odnosa dvije zemlje, čemu će doprinijeti i skori početak rada ambasade Crne Gore u Atini. Konstatovano je da odnosi Grčke i Crne Gore imaju dugu i prijateljsku tradiciju, obogaćenu dodatnim kvalitetom u novijoj političkoj istoriji. Predsjednik Đukanović je zahvalio ambasadoru na razumijevanju koje Grčka ima za savremene tokove razvojne politike Crne Gore, kao i na podršci koju ova zemlja pruža Crnoj Gori na njenom evropskom putu, posebno ističući saradnju ministarstava odbrane dvije zemlje i ulogu Grčke kao kontakt zemlje Crne Gore i NATO.
Ambasador Avgoustis istakao je da Grčka podržava prijem Crne Gore u Evropsku Uniju, izražavajući spremnost njegove zemlje da na pristupnom putu pruži svu neophodnu podršku baziranu na svom iskustvu. Ambasador je obavijestio premijera Đukanovića da su značajni grčki investitori veoma zainteresovani da svoj kapital ulože u Crnu Goru na bazi njenog evidentnog ekonomskog napretka posljednjih godina.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?