Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U okviru kampanje koje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava realizuje svake godine organizovana je posjeta djeci iz JU Dnevnog Centara za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju - Danilovgrad

Objavljeno: 17.02.2020. 20:36 Autor: PR Služba

U okviru kampanje koje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava realizuje svake godine, 12. februara 2020. godine organizovana je posjeta djeci iz JU Dnevnog Centara za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju -  Danilovgrad. U okviru posjete distribuiran je vrijedan didaktički materijal i podijeljene su puzle prilagođene djeci sa intelektualnim invaliditetom sa ciljem promocije i edukacije prava djece sa invaliditetom, sa fokusom na pravo na jednakost, na obrazovanje, poštovanje doma i porodice, pravo na uključenost u društvenu zajednicu i druga prava.

Ovim putema distribuirana je i Konvencija o pravima lica sa invaliditetom koja je urađena u lako razumljivom formatu, prilagođena za lica sa intelektualnim smetnjama.

Takođe, djeca su imala priliku da uče o dječijim pravima kroz predstavu prilagođenu djeci „Da sam neko ko vlada  planetom“, autor Radojica Stanković, samostalni umjetnik.”

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?