Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković čestitao Dan studenata: Vlada će obezbijediti bolje uslove studiranja i više šansi za zapošljavanje

Objavljeno: 03.04.2020. 17:29 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je predsjedniku Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore Danilu Jelovcu i svim studentima u Crnoj Gori 4. april - Dan studenata.

Premijer Marković je ocjenio da studenti kao budući nosioci društvenog razvoja i prosperiteta predstavljaju temelj naše države.

„Zbog toga je naša odgovornost i obaveza da vam omogućimo bolje uslove studiranja i više šansi za zapošljavanje kako bismo zajednički ostvarili definisane ciljeve”, navodi se u čestitki premijera Markovića.

Vlada će nastaviti sa stvaranjem još povoljnijeg ambijenta za život i rad studenata, i podržavati napore Studentskog parlamenta na snaženju vašeg položaja.

U čestitki se podsjeća da se Dan studenata obilježava u znak sjećanja na velike studentske demonstracije održane u Beogradu 1936. godine, u kojima je studentski pokret podnio veliku žrtvu.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Arhivska fotografija 2019. godine
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?