Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

„Tumačenje radarske slike“ obuka, Pomorski fakultet Rijeka

Objavljeno: 10.01.2020. 17:50 Autor: Zarko Luksic
Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je u sklopu programa obuke poslala četiri VTS operatera na kurs „Tumačenje radarske slike“, koji je održan na Pomorskom fakultetu u Rijeci, Republika Hrvatska. Kurs je trajao 2 dana, 18-19. decemmbra .2019 godine, a polaznici iz UPSUL-a bili su operateri, Svetozar Bukilić, Milo Bezoki, Žarko Kovačević i Jasmin Skenderović. Takođe kursu su prisustvovali predstavnici Ministarstva Odbrane -''Mornarice Vojske Crne Gore“ i Uprave policije - „Sektor granične policije''

Učesnici kursa su uspješno odslušali program za „Tumačenje radarske slike“ . Na kursu su imali priliku da rade na savremenim i dobro opremljenim brodskim simulatorima.
Predavači su bili profesori sa „Pomorskog fakulteta u Rijeci“ Davor Šakan mag.ing i Dr.sc. David Brčić. Takođe prilikom kursa polaznici su imali priliku da posjete glavni VTS centar u Hrvatskoj. Po završetku svim učesnicima je uručen sertifikat za pohađanje kursa.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?