Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

„Тумачење радарске слике“ обука, Поморски факултет Ријека

Објављено: 10.01.2020. 17:50 Аутор: Зарко Луксиц
Управа поморске сигурности и управљања лукама је у склопу програма обуке послала четири ВТС оператера на курс „Тумачење радарске слике“, који је одржан на Поморском факултету у Ријеци, Република Хрватска. Курс је трајао 2 дана, 18-19. децеммбра .2019 године, а полазници из УПСУЛ-а били су оператери, Светозар Букилић, Мило Безоки, Жарко Ковачевић и Јасмин Скендеровић. Такође курсу су присуствовали представници Министарства Одбране -''Морнарице Војске Црне Горе“ и Управе полиције - „Сектор граничне полиције''

Учесници курса су успјешно одслушали програм за „Тумачење радарске слике“ . На курсу су имали прилику да раде на савременим и добро опремљеним бродским симулаторима.
Предавачи су били професори са „Поморског факултета у Ријеци“ Давор Шакан маг.инг и Др.сц. Давид Брчић. Такође приликом курса полазници су имали прилику да посјете главни ВТС центар у Хрватској. По завршетку свим учесницима је уручен сертификат за похађање курса.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?