Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Evakuacija kupača na plaži Dubovica - Buljarica

Objavljeno: 23.06.2020. 17:57 Autor: Zarko Luksic
Brzom i rutinskom akcijom traganja i spašavanja, uz koordinaciju sa Direkoratom za vanredne situacije - OKC-112, dežurni operateri na Pomorsko operativnom centru i spasioci u Odsjeku traganja i spašavanja, su izveli evakuaciju dvije odrasle osobe na potezu između Buljarice i Kraljičine plaže, tačnije na nepristupačnim i opasanim hridima plaže Dubovica.

Vremenski uslovi uslijed pojačanja sjeverozadnog vjetra nisu bili naklonjeni spašavanju osoba, ali akcija je uspješno završena, a lica prevezena do luke Bar, gdje im je pružena prva medicinska pomoć, i nakon toga su vozilom vraćeni do Buljarice.

UPSUL apeluje na građane i turiste da vode računa o vremenskim uslovima kada planiraju odlazak sa malim čamcima, kajacima i ostalim plovnim objektima, kako bi izbjegli ovakve situacije koje mogu biti opasne i za njih i za spasioce koji im dolaze u pomoć.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?