Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Евакуација купача на плажи Дубовица - Буљарица

Објављено: 23.06.2020. 17:57 Аутор: Зарко Луксиц
Брзом и рутинском акцијом трагања и спашавања, уз координацију са Дирекоратом за ванредне ситуације - ОКЦ-112, дежурни оператери на Поморско оперативном центру и спасиоци у Одсјеку трагања и спашавања, су извели евакуацију двије одрасле особе на потезу између Буљарице и Краљичине плаже, тачније на неприступачним и опасаним хридима плаже Дубовица.

Временски услови услијед појачања сјеверозадног вјетра нису били наклоњени спашавању особа, али акција је успјешно завршена, а лица превезена до луке Бар, гдје им је пружена прва медицинска помоћ, и након тога су возилом враћени до Буљарице.

УПСУЛ апелује на грађане и туристе да воде рачуна о временским условима када планирају одлазак са малим чамцима, кајацима и осталим пловним објектима, како би избјегли овакве ситуације које могу бити опасне и за њих и за спасиоце који им долазе у помоћ.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?