Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

NAJAVA - Pres konferencija povodom projekta “Socijalno uključivanje Roma/Romkinja i Egipćana/Egipćanki uz posredovanje saradnika za socijalnu inkluziju”

Objavljeno: 04.11.2020. 22:22 Autor: PR Sluzba

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i njemačka organizacija “Help” organizuju pres konferenciju, povodom početka realizacije projekta “Socijalno uključivanje Roma/Romkinja i Egipćana/Egipćanki uz posredovanje saradnika za socijalnu inkluziju”, koja će biti održana u četvrtak 5. novembra 2020. godine sa početkom u 11:00h u hotelu Centre Ville u Podgorici.

Projekat se realizuje u okviru zajedničkog Programa Evropske unije i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu

 

Projekat ukupne vrijednosti 500.382,05 eura, je finansiran od strane Evropske unije, uz kontribuciju Vlade Crne Gore, i njemačke organizacije “Help”.

 

Projekat će dodatno doprinijeti socijalnoj inkluziji romske i egipćanske zajednice u Crnoj Gori sveobuhvatnim pristupom koji uključuje širenje mreže kvalifikovanih saradnika i omogućiće  obuku, i rad saradnika u socijalnoj inkluziji Roma/Romkinja i Egipćana/Egipćanki u sektorima zdravstva, zapošljavanja i socijalne zaštite u 11 opština u Crnoj Gori: Bar, Berane, Bijelo Polje, Budva, Cetinje, Herceg Novi, Nikšić, Pljevlja, Podgorica, Tivat i Ulcinj.

Dodatno će se obezbijediti uslovi za unaprijeđenje poznavanja i sprovođenja antidiskriminacione politike od strane nadležnih institucija i službi – naročito na lokalnom nivou, kroz aktivnosti jačanja administrativnih kapaciteta, ali i koordinaciju, mentoring i umrežavanje socijalnih saradnika u inkluziji.

 

Pres konferencija se organizuje u skladu sa propisanim mjerama zaštite. od pandemije uzrokovane virusom COVID 19.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?