Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Abazović čestitao Božić: Neka ljubav, radost, mir i solidarnost nadjačaju mržnju, netoleranciju i nacionalizam

Objavljeno: 24.12.2020. 11:30 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović čestitao je Badnji dan i Božić svim vjernicima koji slave po gregorijanskom kalendaru, kao i sveštenstvu, nadbiskupu barskom mons. Roku Đonlešaju i biskupu kotorskom mons. Ivanu Štironji, sa željom da praznik provedu u miru, zdravlju i ljubavi sa svojim najbližima. 

„Svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti želim srećan Badnji dan i Božić. Neka simbolika Božića zavlada u našim srcima i donese pomirenje sa najbližima, a vrijednosti ljubavi, radosti, mira i solidarnosti nadjačaju mržnju, nerazumijevanje, netoleranciju i nacionalizam", piše u čestitki Abazovića. 

On je istakao da je obaveza svih javnih djelatnika da daju svoj doprinos u pravcu smirivanja tenzija i da je najradosniji hrišćanski praznik idealna prilika da se na tome više poradi.

,,Vjerski praznici treba da budu povod da naše različitosti prikažemo kao bogatstvo koje milenijumski krasi našu prelijepu državu i na tome treba da se temelji multivjerska, multinacionalna i proevropska Crna Gora", zaključio je Abazović.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?