Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Абазовић честитао Божић: Нека љубав, радост, мир и солидарност надјачају мржњу, нетолеранцију и национализам

Објављено: 24.12.2020. 11:30 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе

Потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић честитао је Бадњи дан и Божић свим вјерницима који славе по грегоријанском календару, као и свештенству, надбискупу барском монс. Року Ђонлешају и бискупу которском монс. Ивану Штироњи, са жељом да празник проведу у миру, здрављу и љубави са својим најближима. 

„Свим припадницима католичке вјероисповијести желим срећан Бадњи дан и Божић. Нека симболика Божића завлада у нашим срцима и донесе помирење са најближима, а вриједности љубави, радости, мира и солидарности надјачају мржњу, неразумијевање, нетолеранцију и национализам", пише у честитки Абазовића. 

Он је истакао да је обавеза свих јавних дјелатника да дају свој допринос у правцу смиривања тензија и да је најрадоснији хришћански празник идеална прилика да се на томе више поради.

,,Вјерски празници треба да буду повод да наше различитости прикажемо као богатство које миленијумски краси нашу прелијепу државу и на томе треба да се темељи мултивјерска, мултинационална и проевропска Црна Гора", закључио је Абазовић.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?