Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Tržišna inspekcija u pojačanom nadzoru bijele tehnike, potrošačkih kredita i mašina za poljoprivredu tokom maja

Objavljeno: 04.05.2022. 21:11 Autor: ti

Shodno planiranim aktivnostima, Tržišna inspekcija će tokom maja vršiti pojačani inspekcijski nadzor prometa bijele tehnike, posebno rashladnih i klima uređaja, električnih uređaja i alata sa aspekta porijekla označavanja robe i prateće dokumentacije u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini i Zakonom o zaštiti potrošača. Osim toga, Tržišna inspekcija će kontrolisati i potrošačke kredite u dijelu primjene Zakona o potrošačkim kreditima, sa posebnim akcentom na prevarno reklamiranje kao jednog od slučajeva nepoštene poslovne prakse, posebno kod reklamiranja kupovine robe na odloženo plaćanje.

Takođe, Planom rada za 2022. godinu, u sjevernoj područnoj jedinici predviđen je pojačan nadzor subjekata u kojima se vrši promet na veliko i malo alatki i mašina za poljoprivredu, prometa sjemena i sadnog materijala, sredstava za ishranu i zaštitu bilja.

Tržišna inspekcija će u ovom periodu obavljati i redovne aktivnosti iz svoje nadležnosti, a kada su u pitanju prava potrošača, podsjećamo građane na platformu www.potrošač.me preko koje se mogu informisati o svojim pravima, postavljati pitanja ili podnijeti prijavu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?