Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Aktivnosti Kancelarije zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava

Dana 30. maja 2022. godine u Resursnom centru za razvoj nevladinih organizacija u Podgorici održava se konferencija za medije na temu „Sporazum o priznanju krivice: Ključni nalazi istraživanja i uticaj na vladavinu prava u Crnoj Gori“, u okviru projekta „Istraživanje istraga“, organizovana od strane Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore, NVO „Centar za građanske slobode“ i crnogorskog nezavisnog nedjeljnika „Monitor“.

Zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, g-đa Valentina Pavličić, uzela je učešće na navedenoj konferenciji i dala osvrt na ključne principe sporazuma o priznanju krivice i njegovu primjenu u praksi od strane crnogorskih tužilaca i sudija.

Istog dana, Zastupnica je učestvovala na konferenciji „Kroz vizuru donosilaca odluka: naučene lekcije i perspektive na putu Crne Gore ka EU“ u hotelu „CUE“, organizovanoj od strane NVO „Centar za demokratiju i ljudska prava“ (CEDEM), kao dio projekta “Vox populi - Implementacija boljih izbora”, koji je podržan od strane Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore i kroz međunarodnu saradnju sa Italijom.

Zastupnica je uzela učešće u okviru panel diskusije na temu „Vladavina prava između javnih i političkih interesa?“ i zajedno sa ministrom pravde, g-dinom Markom Kovačem i kandidatom za sudiju Ustavnog suda Crne Gore, dr Ilijom Vukčevićem, razgovarala o izazovima sa kojima se Crna Gora suočava na svom evropskom putu.

Učesnici navedene konferencije bili su donosioci odluka i javni funkcioneri na visokom nivou, predstavnici organizacija civilnog društva, kao i predstavnici međunarodne zajednice.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?