Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Evropska komisija u okviru Instrumenta za tehničku pomoć i razmjenu informacija (TAIEX), u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove, organizovala je trodnevnu ekspertsku misiju za potrebe Tržišnih inspektora

Objavljeno: 10.06.2022. 16:15 Autor: ti
Misiju su predvodili eksperti Aleksas Zaplys - Viši savjetnik za Odjeljenje za planiranje tržišnog nadzora I procjenu rizika Iz državnog organa za zaštitu potrošača Litvanije i Borut Matkovič - ključni ekspert za tržišni nadzor u Sloveniji, a cilj je bio osposobiti Tržišne inspektore u oblasti tehničkog nadzora, da koriste mjerne instrumente: SECUTEST SIII+ i Metrahit WORLD, koji su dodijeljeni u okviru IPA 2014 ”Nabavka opreme specijalizovanim institucijama Crne Gore za usklađivanje sa EU zakonodavstvom o unutrašnjem tržištu“. Stečena iskustva i znanja tokom ekspertske misije će inspektorima omogućiti efikasniju kontrolu električnih uređaja, koji se nalaze na tržištu Crne Gore, a za koje postoji sumnja da bi mogli predstavljati rizik za potrošača prilikom upotrebe.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?