Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Učešće Zastupnice na konferenciji „Decenija crnogorskih pregovora sa EU – kako izaći iz kružnog toka?“

Dana 29. juna 2022. godine u hotelu „Hilton“ u Podgorici održava se konferencija na temu „Decenija crnogorskih pregovora sa EU – kako izaći iz kružnog toka?“, organizovana od strane NVO „Centar za građansko obrazovanje“ (CGO), uz podršku njemačke fondacije Friedrich Ebert (FES), NVO „Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore“ (CZIP) i NVO „Politikon mreža“, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova Vlade Crne Gore.

Zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, g-đa Valentina Pavličić, uzela je učešće na navedenoj konferenciji u okviru centralnog panela na temu „Kako vladavinu prava uvesti u Crnu Goru“ i u svom govoru istakla da su jake institucije sa kredibilnim i stručnim pojedincima, koji sprovode i primjenjuju zakon jednako na sve članove društva, osnovni preduslov za ostvarivanje vladavine prava.

Zastupnica se osvrnula na presude Evropskog suda za ljudska prava u kojima je utvrđena povreda određenog ljudskog prava od strane Crne Gore i istakla zabrinutost da greške i nedostatke na koje nam Strazbur kroz svoje presude ukazuje, kao društvo, „ne ispravljamo“.

Pored Zastupnice, na panelu su govorili Marko Kovač, ministar pravde, Zoran Brđanin, direktor Uprave policije, dr Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda Srbije, Siniša Gazivoda, advokat i član Tužilačkog savjeta Crne Gore i prof. dr Branislav Radulović, predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore.

Na konferenciji su prisustvovali brojni predstavnici državnih institucija, pravosuđa, nevladinih organizacija, medija, privrede, vladajućih i opozicionih političkih partija, univerziteta, akademskih, naučnih i studentskih udruženja i diplomatskog kora.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?