Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan prvi sastanak Upravnog odbora projekta »Podrška Upravi prihoda i carina Crne Gore za implementaciju sistema carinskih odluka (CDS) na nacionalnom nivou«

Objavljeno: 08.07.2022. 18:16 Autor: UPRAVA PRIHODA I CARINA
Dana 7. jula 2022. godine, održan je prvi sastanak Upravnog odbora projekta »Podrška Upravi prihoda i carina Crne Gore za implementaciju sistema carinskih odluka (CDS) na nacionalnom nivou«.

Cilj ovog projekta je implementacija sistema carinskih odluka u IT sistem Uprave prihoda i carina kako bi se omogućio efektivan i efikasan elektronski carinski postupak, olakšala trgovinska razmjena i postigla efikasna naplata prihoda.

Sastanak je otvorila predsjedavajuća Upravnim odborom projekta, predstavnica Uprave prihoda i carina Maja Vučinić koja je naglasila značaj s aspekta unapređenja i modernizacije carinskih procesa. Vučinić je navela da projekat podrazumijeva implementaciju sistema carinskih odluka koji se sastoji od 22 evropske i 7 nacionalnih odluka, uz mogućnost da ugovarač dostavi još dvije nacionalne odluke.

Predstavnici ugovarača, firme »SafeNET« d.o.o, prezentovali su realizovane projektne aktivnosti ističući zadovoljstvo urađenim. Navedeno je da nastavak predstavlja zahtjevniju fazu, ali da to neće biti prepreka efikasnoj realizaciji projekta.

Ugovorne strane su izrazile zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i zaključeno je da se projektne aktivnosti realizuju planiranom dinamikom.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?