Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Račun zadrži, Crnu Goru podrži

Objavljeno: 25.07.2022. 15:58 Autor: UPRAVA PRIHODA I CARINA
Uprava prihoda i carina započela je 10. juna realizaciju kampanje „Račun zadrži, Crnu Goru podrži“, sa ciljem informisanja građana o značaju jačanja fiskalne discipline, podsjećajući na to da je borba protiv sive ekonomije u interesu svih građana i da zajedničkim snagama treba da damo doprinos da ona bude uspješna.
Akcenat kampanje je na podsjećanju da svako lice jednostavno, u bilo kom trenutku, može provjeriti da li je račun ispravan, odnosno da li je račun izdat prilikom trgovine verifikovan kroz fiskalni servis i da li je promet koji je poreski obveznik ostvario i u koji je već uračunat PDV zaista prijavljen UPC. To je moguće uraditi jednostavnim skeniranjem QR koda. Ovo je od izuzetne važnosti, jer iznos PDV-a na računu je iznos kojim građanin učestvuje u punjenju državnog budžeta. Dakle, to je novac građana i zato je izdavalac računa u obavezi da račun evidentira u sistemu UPC i ispoštuje svoje zakonom propisane obaveze.
Radi veće dostupnosti i brže komunikacije, Uprava prihoda i carina je na raspolaganje stavila namjenski Viber broj +382 67 97 97 97, putem kojeg građani mogu dostavljati fotografije neispravnih računa.
Sve nepravilnosti mogu se prijaviti pozivom upućenom Call centru na broj 19707.
Takođe, pitanja vezana za primjenu poreskih propisa građani mogu dostaviti na mejl upravaprihoda@tax.gov.me
Račun zadrži, Crnu Goru podrži!
Račun bez QR koda nijeste u obavezi da platite!
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?