Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Početak projekta Godina energetske efikasnosti

Objavljeno: 05.11.2008. 00:59 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministarstvo za ekonomski razvoj u saradnji sa GTZ-om organizuje u srijedu, 05. novembra 2008. godine, prezentaciju povodom početka projekta Godina energetske efikasnosti. Na prezentaciji će učestvovati ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović, regionalni Direktor GTZ-a Tomas Valdrafteam, lider GTZASE Projekta Markus Exeberger, koordinator Odsjeka za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije Dr Igor Kovačević i izvršni direktor CEED-a Dragana Radević, koja će prezentirati rezultate istraživanja o obaviještenosti građana o energetskoj efikasnosti u domaćinstvu.

Vlada Crne Gore je u prethodnom periodu usvojila više značajnih strateških dokumenta u oblasti energetske efikasnosti, na osnovu kojih je Ministarstvo za ekonomski razvoj pripremilo Operativni plan za energetsku efikasnost, koji će biti lansiran kroz aktuelni projekat "Godina energetske efikasnosti". Projekat se bazira na pokretanju, sprovođenju i intezivnom promovisanju prioritetnih aktivnosti u oblasti energetske efikasnosti kroz 17 konkretnih programa, koji će biti praćeni kontinuiranom promotivnom kampanjom.

Ovaj projekat se implementira u saradnji sa svim zainteresovanim partnerima, koji su aktivni na polju energetske efikasnosti u Crnoj Gori. Ministarstvo za ekonomski razvoj je nastojalo da u njega uklopi sve tekuće i planirane projekte međunarodnih donatora (GTZ, Vlada Norveške, UNDP, Svjetska Banka, KFW i dr.), kako bi projekat energetske efikasnosti bio sveobuhvatan i, uz inostranu pomoć i saradnju, otpočela njegova realizacija.

Projekat je zamišljen kao intenzivino djelovanje na polju energetske efikasnosti, koje treba da obezbijedi aktivnost i nakon njegovog završetka, što predstavlja zadatak više, ali i podsticaj da se u radu bavimo kako trenutnim, tako i dugoročnim efektima energetske efikasnosti, kao osnovom za kvalitetan život budućih generacija.

Prezentacija će se održati u hotelu Podgorica, sa početkom u 11,00 sati.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?