Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Почетак пројекта Година енергетске ефикасности

Објављено: 05.11.2008. 00:59 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министарство за економски развој у сарадњи са ГТЗ-ом организује у сриједу, 05. новембра 2008. године, презентацију поводом почетка пројекта Година енергетске ефикасности. На презентацији ће учествовати министар за економски развој Бранимир Гвозденовић, регионални Директор ГТЗ-а Томас Валдрафтеам, лидер ГТЗАСЕ Пројекта Маркус Еxебергер, координатор Одсјека за енергетску ефикасност и обновљиве изворе енергије Др Игор Ковачевић и извршни директор ЦЕЕД-а Драгана Радевић, која ће презентирати резултате истраживања о обавијештености грађана о енергетској ефикасности у домаћинству.

Влада Црне Горе је у претходном периоду усвојила више значајних стратешких документа у области енергетске ефикасности, на основу којих је Министарство за економски развој припремило Оперативни план за енергетску ефикасност, који ће бити лансиран кроз актуелни пројекат "Година енергетске ефикасности". Пројекат се базира на покретању, спровођењу и интезивном промовисању приоритетних активности у области енергетске ефикасности кроз 17 конкретних програма, који ће бити праћени континуираном промотивном кампањом.

Овај пројекат се имплементира у сарадњи са свим заинтересованим партнерима, који су активни на пољу енергетске ефикасности у Црној Гори. Министарство за економски развој је настојало да у њега уклопи све текуће и планиране пројекте међународних донатора (ГТЗ, Влада Норвешке, УНДП, Свјетска Банка, КФW и др.), како би пројекат енергетске ефикасности био свеобухватан и, уз инострану помоћ и сарадњу, отпочела његова реализација.

Пројекат је замишљен као интензивино дјеловање на пољу енергетске ефикасности, које треба да обезбиједи активност и након његовог завршетка, што представља задатак више, али и подстицај да се у раду бавимо како тренутним, тако и дугорочним ефектима енергетске ефикасности, као основом за квалитетан живот будућих генерација.

Презентација ће се одржати у хотелу Подгорица, са почетком у 11,00 сати.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?