Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Sastanak zajedničke misije Generalnih direktorata Evropske komisije i predstavnika resornih ministarstava

Objavljeno: 12.05.2009. 00:03 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U Podgorici će 12. maja 2009. godine biti održan sastanak predstavnika resornih ministarstava sa predstavnicima generalnih direktorata Evropske komisije GD za regionalni razvoj (DG Regio), GD za proširenje (DG Enlargement), GD za zapošljavanje (DG Employment) i GD za poljoprivredu (DG Agri) .

Sastanak će otvoriti, ispred Vlade Crne Gore, potpredsjednik Vlade za evropske integracije i Nacionalni koordinator za IPA prof. dr. Gordana Đurović, a sa strane Evropske unije, šef Delegacije Evropske komisije u Podgorici, ambasador Leopold Maurer.

Sticanjem statusa zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, Crna Gora će steći pravo da, pored prve dvije komponente pretpristupne pomoći (IPA), koristi i preostale tri IPA komponente koje se odnose na regionalni razvoj, razvoj ljudskih resursa i ruralni razvoj.

Cilj sastanka je upoznavanje predstavnika ovih direktorata sa aktivnostima koje sprovode crnogorski organi na pripremi za korišćenje treće, četvrte i pete IPA komponente. Tokom sastanka, akcenat će biti stavljen na spremnost administracije za uspostavljanje decentralizovanog sistema upravljanja IPA fondovima, tj. prenošenje vlasništva nad upravljanjem projektima finansiranim iz fondova Evropske unije sa Evropske komisije na organe državne uprave Crne Gore.

Nakon plenarnog sastanka, predstavnici generalnih direktorata će održati bilateralne sastanke sa predstavnicima resornih ministarstava, u čijoj nadležnosti će biti projekti iz III, IV i V IPA komponente.

Sastanak će se održati u zgradi Vlade Crne Gore (Velika sala), ul. Jovana Tomaševića, sa početkom u 9.00 sati.

Uvodna izlaganja su otvorena za predstavnike sredstava javnog informisanja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?