Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpredsjednik Vlade i ministar finasija Igor Lukšić otvoriće radionicu na temu Indikatori Doing Business izvještaja

Objavljeno: 24.10.2009. 01:10 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Potpredsjednik Vlade i ministar finasija dr Igor Lukšić otvoriće, u ponedjeljak 26. oktobra, radionicu na temu Indikatori Doing Business izvještaja, koja će biti održana od 26 - 30. oktobra 2009. godine.

Nakon uvodnog obraćanja potpredsjednika Lukšića, menadžerka Programa za razvoj kapaciteta Sanja Međedović i samostalni savjetnik u Ministarstvu finansija Bojana Bošković predstaviće program rada radionice.
Radionica je dio komponente Međunarodni indikatori kompetitivnosti u sklopu projekta Jačanje kapaciteta Ministarstva finansija za efikasno planiranje, analizu i upravljanje javnim finansijama, kao podrška težnjama države ka ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i integracije u Evropsku uniju, koji se realizuje u saradnji Ministarstva finansija, Međunarodne finansijske korporacija (IFC) i Programa za razvoj kapaciteta (CDP), a uz finansijsku podršku Vlade Holandije.

Radionica ima za cilj upoznavanje predstavnika državnih institucija i udruženja poslodavaca sa metodologijom indikatora Doing Business Izvještaja i preporukama tima IFC za poboljšanja i dalje korake u osmišljavanju kvalitetnije regulative i povoljnijeg okruženja za bavljenje biznisom u Crnoj Gori.

Programom radionice je planirano predstavljanje Doing Business Izvještaja za 2010. godinu, analize indikatora i metodologije, kao i preporuka Međunarodne finansijske korporacije (IFC) za dalje reforme u oblastima koje pokriva Doing Business Izvještaj.

Predstavnici medija mogu pratiti otvaranje i rad radionice u ponedjeljak 26. oktobra, a agendu možete pogledati u downloadu.

Radionica će biti održana u Upravi za kadrove (Jovana Tomaševića bb, Podgorica), u 09.15 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?