Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predstavnici Crnogorske komercijalne banke, OTP-a, KAP-a i Ministarstva finansija potpisali Opšte uslove za Ugovor o kreditu u iznosu od 49.68 miliona eura

Objavljeno: 02.10.2009. 23:34 Autor: Naslovna strana
Predstavnici Crnogorske komercijalne banke, OTP-a, KAP-a i Ministarstva finansija potpisali su Opšte uslove za Ugovor o kreditu u iznosu od 49.68 miliona eura. Navedeni iznos biće korišćen za rješavanje socijalnog pitanja zaposlenih u skladu sa socijalnim programom, usvojenim od strane Vlade Crne Gore, obaveza koje KAP ima prema OTP/CKB, kao i obaveza koje KAP ima prema Montenegru Bonusu, odnosno Montenegro bonus prema CKB/OTP.

Od pomenutog novčanog iznosa, 25 miliona eura je predviđeno za rješavanje socijalnog pitanja zaposlenih, 21,68 miliona eura za regulisanje obaveza prema CKB/OTP, dok je 3 miliona eura predviđeno za obaveze KAP-a prema Montenegro bonusu, odnosno Montenegro bonusa prema CKB/OTP. Podsjećamo da je Izmjenama i dopunama Zakona o budžetu za 2009. godinu predviđeno učešće Vlade u iznosu od 5 miliona eura za socijalni program.

Pregovori o utvrđivanju konačne verzije Ugovora o kreditu kojim će se definisati sva prava i obaveze će biti započeti u najkraćem roku, pa se potpisivanje Ugovora i početak realizacije kredita očekuje do kraja oktobra.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?