Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Na Plavnici održana radionica o prinicipima održivog razvoja, politikama i standardima u crnogorskom sistemu nekretnina i prostornog planiranja

Objavljeno: 11.06.2008. 21:47 Autor: Naslovna strana
U organizaciji Ministarstva za ekonomski razvoj danas je na kompleksu Plavnica održana radionica o prinicipima održivog razvoja, politikama i standardima u crnogorskom sistemu nekretnina i prostornog planiranja. U radu su učestvovali predstavnici Ministarstva za ekonomski razvoj, sekretari za urbanizam primorskih opština i konsultanti na studijama lokacije.

Radionicu je vodila međunarodna konsultantska kompanija Smart Futures, koja se bavi održivim razvojem. Cilj radionice bio je otvorena debata o ključnim pitanjima, izazovima i mogućnostima u ovoj oblasti koji se nalaze pred Crnom Gorom.

Teme radionice bile su Održivi razvoj: osnov strategijskog planiranja u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na Strategiju održivog razvoja u Velikoj Britaniji i Evropskoj uniji, kao i Mediteranska strategija održivog razvoja i Nacionalna strategija održivog razvoja Crne Gore. Kao posebne teme obrađene su Sadržaj projektne dokumentacije, sa osvrtom na iskustvo Velike Britanije i Studija lokacije, sa primjerom Studija lokacije Arsenal.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?