Abazović – Abdrakhmanov: Prava manjina najbolje se štite kroz jačanje vladavine prava

Objavljeno: 25.11.2021. 14:02 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

Prava manjina najbolje se štite kroz jačanje vladavine prava. Političke promjene koje su se desile 2020. godine pokazale su da je demokratija u Crnoj Gori još uvijek u razvoju, te da zbog smanjivanja tenzija potrebno prebaciti fokus na teme koje se tiču životnog standarda građana, ukazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović na sastanku sa Kairatom Abdrakhmanovim, visokim komesarom za nacionalne manjine OEBS-a.

Govoreći o važnosti učešća u vlasti manjinskih partija u Crnoj Gori, kao multietničkoj i multikonfesionalnoj državi, Abazović je istakao da je 42. Vlada Crne Gore uradila više za opštine sa dominantno manjinskim narodima nego prethodna vlast za tri decenije.

Zahvaljujući se na toploj dobrodošlici, visoki komesar za nacionalne manjine OEBS-a, Kairat Abdrakhmanov naglasio je potrebu o zaštiti prava manjina i njihove veće inkluzije u društvene procese.

Abazović i Abdrakhmanov, pored zaštite prava manjina, razgovarali su i položaju vjerskih zajednica u Crnoj Gori i važnosti odgovornog odnosa političkih subjekata u radu na smirivanju tenzija u društvu.

Dritan Abazović - Kairat Abdrakhmanov (25.11.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?