Abazović čestitao Dan opštine Petnjica

Objavljeno: 04.08.2022. 14:10 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović čestitao je 4. avgust, Dan Opštine Petnjica, predsjedniku opštine Samiru Agoviću i predsjedniku Skupštine opštine Mehmedu Adroviću.

Čestitku prenosimo integralno:

„Cijeneći vaša dosadašnja postignuća, najiskrenije vam čestitam Dan opštine, sa željom da zajedničkim pregalaštvom, u budućem periodu, u svakom segmentu, unaprijedimo i obogatimo život stanovnika bihorskog kraja.

Poljoprivreda, voćarstvo, stočarstvo, organska proizvodnja hrane, ruralni, eko i etno turizam, korišćenje obnovljivih izvora energije i prekogranična saradnja koju smo u prilici da ostvarujemo uz značajno učešće evropskih fondova za razvoj, put je kojim Petnjica može da ostvari potpunu, prosperitetnu održivost.

Za primjer je i za punu podršku obostrano pažljiv odnos lokalne samouprave i dijaspore, koji je zahvalno osnaživati, kako bi dobra volja i entuzijazam naših iseljenika efektuirali zavičajnim, opipljivim investicionim projektima.

Vlada prepoznaje velike mogućnosti i imperativ razvoja sjevera, naročito u vremenu kada je nastupila globalna kriza snabdijevanja hranom i energentima. Poboljšanje putne infrastrukture, svakako da je jedan od prioriteta kako bi kapitalizovali izuzetan potencijal bihorskog kraja.

Imajući u vidu činjenicu da je Petnjica nedavno obnovila status samostalne opštine, Vlada će pomoći unaprjeđenju pružanja usluga od strane državnih organa i organizacionih jedinica na lokalnom nivou, naročito u pravcu njihove digitalizacije.

Srdačno,

dr Dritan Abazović"

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?