Абазовић честитао Дан општине Петњица

Објављено: 04.08.2022. 14:10 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић честитао је 4. август, Дан Општине Петњица, предсједнику општине Самиру Аговићу и предсједнику Скупштине општине Мехмеду Адровићу.

Честитку преносимо интегрално:

„Цијенећи ваша досадашња постигнућа, најискреније вам честитам Дан општине, са жељом да заједничким прегалаштвом, у будућем периоду, у сваком сегменту, унаприједимо и обогатимо живот становника бихорског краја.

Пољопривреда, воћарство, сточарство, органска производња хране, рурални, еко и етно туризам, коришћење обновљивих извора енергије и прекогранична сарадња коју смо у прилици да остварујемо уз значајно учешће европских фондова за развој, пут је којим Петњица може да оствари потпуну, просперитетну одрживост.

За примјер је и за пуну подршку обострано пажљив однос локалне самоуправе и дијаспоре, који је захвално оснаживати, како би добра воља и ентузијазам наших исељеника ефектуирали завичајним, опипљивим инвестиционим пројектима.

Влада препознаје велике могућности и императив развоја сјевера, нарочито у времену када је наступила глобална криза снабдијевања храном и енергентима. Побољшање путне инфраструктуре, свакако да је један од приоритета како би капитализовали изузетан потенцијал бихорског краја.

Имајући у виду чињеницу да је Петњица недавно обновила статус самосталне општине, Влада ће помоћи унапрјеђењу пружања услуга од стране државних органа и организационих јединица на локалном нивоу, нарочито у правцу њихове дигитализације.

Срдачно,

др Дритан Абазовић"

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?