Abazović čestitao Dan Opštine Plužine

Objavljeno: 04.08.2022. 13:44 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović čestitao je 4. avgust, Dan Opštine Plužine, rukovodstvu i građanima.

Čestitku prenosimo integralno:

„Koristim priliku da, u ime Vlade Crne Gore i svoje lično, čestitam Dan Opštine cijenjenim odbornicima, te žiteljkama i žiteljima Plužina.

Sjećajući se datuma oslobođenja, odajemo dužnu počast svima koji su u borbi za slobodu položili živote, svjesni činjenice da državni i građanski suverenitet i dostojanstvo nemaju cijenu. Zahvaljujući upravo njima, u prilici smo da uživamo u blagodatima naše zemlje.

Opština Plužine, sa svojim pograničnim položajem, hidro, energetskim, šumskim i agrarnim potencijalom, predstavlja bitan oslonac privrede Crne Gore. Naročito u intenziviranju regionalne, prekogranične saradnje naše države, dragocjene su preference opštine, čiji infrastrukturni objekti od kapitalnog su značaja za razvoj i ostalih krajeva zemlje.

Razvoj etno, eko, planinskog i jezerskog turizma, hotelijerstva, te ulaganjem u stočni fond, mala i srednja gazdinstva i održive projekte, koji se ubrzano razvijaju u Plužinama, naročito u privatnom sektoru, sasvim su komplemetarni vizijama i strateškim planovima koje već sprovodi Vlada.

Cilj je da na ekonomskom planu regionalno ojačamo naše konekcije koje su u saglasju sa državnim priotitetom – evropske integracije i članstvo u EU.

Srdačno,

dr Dritan Abazović"

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?