Абазовић честитао Дан Општине Плужине

Објављено: 04.08.2022. 13:44 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић честитао је 4. август, Дан Општине Плужине, руководству и грађанима.

Честитку преносимо интегрално:

„Користим прилику да, у име Владе Црне Горе и своје лично, честитам Дан Општине цијењеним одборницима, те житељкама и житељима Плужина.

Сјећајући се датума ослобођења, одајемо дужну почаст свима који су у борби за слободу положили животе, свјесни чињенице да државни и грађански суверенитет и достојанство немају цијену. Захваљујући управо њима, у прилици смо да уживамо у благодатима наше земље.

Општина Плужине, са својим пограничним положајем, хидро, енергетским, шумским и аграрним потенцијалом, представља битан ослонац привреде Црне Горе. Нарочито у интензивирању регионалне, прекограничне сарадње наше државе, драгоцјене су преференце општине, чији инфраструктурни објекти од капиталног су значаја за развој и осталих крајева земље.

Развој етно, еко, планинског и језерског туризма, хотелијерства, те улагањем у сточни фонд, мала и средња газдинства и одрживе пројекте, који се убрзано развијају у Плужинама, нарочито у приватном сектору, сасвим су комплеметарни визијама и стратешким плановима које већ спроводи Влада.

Циљ је да на економском плану регионално ојачамо наше конекције које су у сагласју са државним приотитетом – европске интеграције и чланство у ЕУ.

Срдачно,

др Дритан Абазовић"

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?