Abazović: Četvorogodišnje članstvo u NATO donijelo višestruke benefite Crnoj Gori

Objavljeno: 05.06.2021. 10:50 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

Nakon smjene vlasti, Sporazuma tri lidera iz septembra 2020. godine, te posjeta Briselu, enormno je porasla podrška građana članstvu Crne Gore u NATO, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović povodom četiri godine od članstva Crne Gore u Alijansi.

Potpredsjednik Abazović je istakao da je četvorogodišnje članstvo naše države u NATO imalo višestruke benefite, kao što je sistem kolektivne odbrane i sigurnosti, ali i jačanje demokratije i vladavine prava.

,,Članstvo Crne Gore u Alijansi imalo je implikacije i na mirnu traziciju bivše tridesetogodišnje vlasti, a ključno je uticalo i na podršku sa međunarodnih adresa novoj vlasti na putu daljih evropskih integracija i sveobuhvatih reformi, koju je Vlada dobila odmah po svom formiranju", naznačio je potpredsjednik Abazović.

Potpredsjednik Vlade je zaključio da Crna Gora četiri godine nakon punopravnog članstva ostaje u potpunosti posvećena sprovođenju svih međunarodnih obaveza, jačanju i unaprjeđivanju saradnje sa Alijansom, te da aktivno radi na očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, čuvajući integritet i imidž Saveza.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?