Abazović-Dmohovski: Podrška Poljske evropskom putu Crne Gore

Objavljeno: 08.10.2021. 14:02 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

„Poljska čvrsto podržava evropski put Crne Gore i vjeruje da će Crna Gora, uprkos mnogim vanjskim i unutrašnjim izazovima, ostati lider u pregovorima o pristupanju i primjer za cijeli region, te da će proevropske snage nastaviti da uživaju podršku velike većine društva“, istakao je ambasador Poljske u Crnoj Gori Nj. E. Artur Dmohovski na sastanku sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore dr Dritanom Abazovićem.

„Motiviše nas to što među građanima konstatno raste podrška evropskom putu Crne Gore, što nas sve hrabri da nastavimo u istom mjeru do ostvarenja konačnog cilja i zaokruživanja spoljnopolitičkog kursa Crne Gore“, istakao je potpredsjednik Abazović.

Sa sastanka Abazovića i Dmohovskog je najavljeno da će uskoro biti potpisani konkretni sporazumi o saradnji dvije države, koji će unaprijediti odnose Crne Gore i Poljske u više oblasti.

Konstatovano je da dvije države imaju tradicionalno dobre odnose, što je naročito potvrđeno intezivnom saradnjom u okviru Sjevernoatlantske Alijanse, ali i tokom krize izazvane pandemijom COVID-19 kada je Poljska uputila donaciju Crnoj Gori u vidu medicinskih sredstava i opreme.

Dritan Abazović - Artur Dmohovski (08.10.2021.)


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?