Abazović i Bojanić obišli završne radove na auto-putu: Radovi se bliže kraju, transparentost dio obećanja

„Bez dobrih puteva i infrastrukture zemlja će kaskati u odnosu na konkurenciju. Treba da djelujemo brže i da u narednoj godini predvidimo dobre kapitalne investicije za građane i da zemlju što više uvezujemo. Optimista sam da će se to ostvariti. Zadovoljstvo mi je vidjeti da su građevinski radovi pri samom kraju“, kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović.

Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović i ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić danas su obišli završne radove na prioritetnoj dionici auto-puta Bar-Boljare od Smokovca do Mateševa, gdje su razgovarali sa predstavnicima CRBS-a, Monteputa, podizvođačima i predstavnicima Nadzora.

Potpredsjednik Vlade Abazović je istakao da je Vlada ranije obećala da će pratiti dinamiku radova na auto-putu i da ga raduje što Vlada u prethodnih mjesec dana već drugi put obilazi radove na ovoj dionici, s ciljem da pokaže očekivanje od izvođača, da u što bržoj mjeri, ali ne na uštrb kvaliteta, završi ovu dionicu kako bi je pustili u promet.

„Ovo je za Crnu Goru izuzetno zahtjevan projekat koji je koštao i od koga očekujemo jako puno. Sve kontroverze nijesu posljedica djelovanja ove Vlade niti ministra za kapitalne investicije. Mi iz Vlade i svi ostali, moramo kontinuirano pratiti projekat i učiniti sve da i aspekti ekologije, građevinskih radova, ekonomije i povezivanja sjevera, generišu veliki ekonomski razvoj Crne Gore“, naveo je Abazović.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić naveo je da je obilazak završnih radova koristan izlet i za predstavnike medija kako bi se na samom mjestu uvjerili u to što se trenutno dešava na auto-putu, podsjećajući da je transparentnost dio obećanja Vlade.

Bojanić je kazao da su građevinski radovi pri kraju i da će se oni završiti do kraja oktobra, nakon čega slijede poslovi u vezi tehničke dokumentacije, tehničkog prijema, Tetra sistema i instalacija.

„Prioritet ministarstva je uvijek bio da radovi budu krajnje kvalitetni i da imamo dobar, održiv i bezbjedan auto-put“, zaključio je Bojanić. 

Dritan Abazović i Mladen Bojanić - obilazak gradilišta na prioritetnoj dionici auto-puta (27.08.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?