Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Abazović i Đurović sa Adriatic Marinas: Najbolja predsezona u istoriji Porto Montenegra i Crne Gore

Objavljeno: 01.06.2022. 13:09 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

„Svjedočimo najboljoj predsezoni u istoriji Porto Montenegra i Crne Gore“, konstatovano je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića i ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića sa Dejvidom Margasonom, izvršnim direktorom kompanije Adriatic Marinas i Predragom Lekovićem, direktorom za upravljanje imovinom i odnose sa Vladom pomenute kompanije.

Margason i Leković informisali su predsjednika Vlade Abazovića i ministra Đurovića o tekućim investicionim aktivnostima u rizortu Porto Montenegro, ambicijama za naredne faze razvoja, pozitivnim očekivanjima za predstojeću turističku sezonu, ali i sa nabavkom doka za remont superjahti na mjestu nekadašnjeg Brodogradilišta Bijela.

Na sastanku su razmotrene mogućnosti za dalje unapređenje saradnje između Vlade Crne Gore i Adriatic Marinas, kako bi zajedničkim djelovanjem ostvarili zacrtane ciljeve.

Ohrabreni smo sastankom kako bi ubuduće, zajedno sa Vladom i investitorom, radili na stvaranju sinergije i ulagali napor za inicijative koje podrazumijevaju ambiciozni socio-ekonomski razvoj i saradnju na promociji Crne Gore putem svih naših zajedničkih projekata, istakao je Margason.

Premijer je istakao da svjedočimo izvanrednoj predsezoni, navodeći da će ova turistička sezona, po svim parametrima, biti na radost svih građana, privrednika i gostiju.

Otvaranjem doka u Bijeloj otvaramo nova vrata za Crnu Goru. Time ćemo dodatno brendirati Crnu Goru kao prepoznatljivu destinaciju na turističkoj mapi svijeta, ovog puta u dijelu remonta luksuznih mega i superjahti, istakao je predsjednik Vlade Abazović.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović naglasio je da će Vlada nastaviti da podržava razvojne projekte koji imaju za cilj ekonomsko jačanje i širenje turističke ponude Crne Gore.

Vlada je odlučna da promoviše kreativnost i preduzetništvo u svim sektorima privrede, uključujući i turizam, naglasio je ministar Đurović.

Sagovornici su razmijenili mišljenja u otvorenom, pozitivnom i podsticajnkm razgovoru, uz iznošenje novih ideja kroz javno-privatno saradnju u cilju isporučivanja optimalnih rezultata u korist građana Crne Gore.

Dritan Abazović i Goran Đurović - Dejvid Margason, izvršni direktor kompanije Adriatic Marina
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?