Abazović na Ekonomskom forumu u Skoplju: Regionalnom saradnjom možemo da kreiramo bolju budućnost građana na Zapadnom Balkanu

Objavljeno: 01.03.2023. 12:53 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

„Prošlost ne možemo da promijenimo, ali dobrom regionalnom saradnjom možemo da kreiramo bolju i prosperitnetniju budućnost za građane Zapadnog Balkana", istakao je predsjednik Vlade dr Dritan Abazović tokom Drugog ekonomskog foruma koji se održava u Skoplju.

Govoreći o važnosti saradnje i pomirenja na Zapadnom Balkanu, premijer Abazović je istakao da je za to potrebna veća mobilnost građana, međusobna interakcija i komunikacija.

Stvaranje zajedničkog regionalnog tržišta podstiče ekonomski razvoj i rast životnog standarda građana naših država, uz primjenu evropskih normi i standarda, naglasio je Abazović.

Razgovarajući o regionalnim inicijativama, Abazović je naveo da sve regionalne inicijative, bez obzira na njihov naziv, imaju za cilj da približe Crnu Goru članstvu u Evropskoj uniji, a nikako da budu zamjena za punopravno članstvo u evropskoj porodici naroda.

Ekonomski forum koji se održava u Skoplju okuplja najistaknutije međunarodne i domaće ličnosti iz svijeta politike, biznisa, nauke, diplomatije, koji će govoriti na temu aktuelnih izazova u Sjevernoj Makedoniji, regionu Zapadnog Balkana i šire.

Uoči foruma, premijer Abazović se susreo sa premijerom Republike Kosovo Aljbinom Kurtijem, dok se uskoro očekuje i susret sa makedonskim predsjednikom Vlade Dimitrom Kovačevskim.

Dritan Abazović - Skoplje ekonomski forum II
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?