Abazović razgovarao sa saudijskim ministrom: Zbog velikog interesovanja uvode se letovi i prema Tivtu

Objavljeno: 04.08.2022. 07:08 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović razgovarao je juče sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsjedavajućim Saudijskog fonda za razvoj Ahmedom Bin Akil el Hatibom.

Saudijski ministar Hatib je istakao da su izuzetno pozitivne reakcije na uspostavljanje direktne avio konekcije i da će zbog velikog interesovanja saudijska avio kompanija dodati treći red letjenja i proširiti liniju i na aerodrom Tivat.

Ministar Ahmed Bin Akil el Hatib uputio je poziv premijeru Abazoviću da Crna Gora uzme učešće na najvećoj investicionoj konferenciji u Rijadu, za šta su se saglasili da je odlična prilika za promociju naše države u Saudijskoj Arabiji i tom dijelu Azije.

Tokom razgovora saudijski ministar izrazio spremnost njegove države da ulaže u projekte za poboljšanje crnogorskog školstva i zdravstva.

Predsjednik Vlade Abazović je naglasio da je početak direktnih letova između Rijada i Podgorice pokazatelj dobre saradnje između dvije države.

Premijer je predložio da predstavnici saudijskog Fonda za razvoj posjete Crnu Goru, izrazivši uvjerenje da je naša država sa izvanrednom klimom, prirodnim bogatstvima i prijateljski nastrojenim građanima stvorena za investiranje u turizam i infrastrukturu.

Abazović izrazio nadu da će u narednom periodu i saudijski prestolonaslednik posjetiti Crnu Goru.

Razgovarajući o brojnim razvojnim projektima, saglasili se da Crna Gora i Saudijska Arabija imaju veliki prostor za napredak odnosa koje mogu dodatno produbiti odnose dvije države, razgovarajući i o mogućnostima otvaranja crnogorske ambasade u Rijadu.

Dritan Abazović - Ahmed Bin Akil el Hatib, ministar turizma Saudijske Arabije (03.08.2022.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?