Абазовић разговарао са саудијским министром: Због великог интересовања уводе се летови и према Тивту

Објављено: 04.08.2022. 07:08 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић разговарао је јуче са министром туризма Краљевине Саудијске Арабије и предсједавајућим Саудијског фонда за развој Ахмедом Бин Акил ел Хатибом.

Саудијски министар Хатиб је истакао да су изузетно позитивне реакције на успостављање директне авио конекције и да ће због великог интересовања саудијска авио компанија додати трећи ред летјења и проширити линију и на аеродром Тиват.

Министар Ахмед Бин Акил ел Хатиб упутио је позив премијеру Абазовићу да Црна Гора узме учешће на највећој инвестиционој конференцији у Ријаду, за шта су се сагласили да је одлична прилика за промоцију наше државе у Саудијској Арабији и том дијелу Азије.

Током разговора саудијски министар изразио спремност његове државе да улаже у пројекте за побољшање црногорског школства и здравства.

Предсједник Владе Абазовић је нагласио да је почетак директних летова између Ријада и Подгорице показатељ добре сарадње између двије државе.

Премијер је предложио да представници саудијског Фонда за развој посјете Црну Гору, изразивши увјерење да је наша држава са изванредном климом, природним богатствима и пријатељски настројеним грађанима створена за инвестирање у туризам и инфраструктуру.

Абазовић изразио наду да ће у наредном периоду и саудијски престолонаследник посјетити Црну Гору.

Разговарајући о бројним развојним пројектима, сагласили се да Црна Гора и Саудијска Арабија имају велики простор за напредак односа које могу додатно продубити односе двије државе, разговарајући и о могућностима отварања црногорске амбасаде у Ријаду.

Dritan Abazović - Ahmed Bin Akil el Hatib, ministar turizma Saudijske Arabije (03.08.2022.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?