Abazović sa Air Astanom: Broj turista iz Kazahstana izvan svih očekivanja, letove nastaviti i zimi

Objavljeno: 10.09.2021. 11:50 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

Iako je nakon otvaranja nove avio-linije sa Kazahstanom bilo određene skepse, sada sa velikim zadovoljstvom možemo konstatovati da je, tokom ove turističke sezone, Crna Gora otvorila potpuno novo tržište sa Kazahstanom, odakle je više desetina hiljada turista posjetilo Crnu Goru. Tu saradnju je potrebnot ojačati i produbiti u narednom periodu, nastavkom avio saobraćaja i tokom zimskog perioda na obostrano zadovoljstvo obje države, zaključeno je na sastanku potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, sa direktorom i predstavnicima kazahstanske avio-kompanije „Air Astana".

Sastanku su, pored Abazovića, prisustvovali predsjednik i direktor Air Astane Piter Foster, viši regionalni menadžer za centralnu, istočnu Evropu i Tursku Susith Hettihewa, direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandreoski i zamjenik izvršnog direktora, Petar Radulović.

Abazović se zahvalio predstanicima Air  Astane na izuzetno korektnom i profesionalnom odnosu, kao i na značajnoj turističkoj promociji Crne Gore u proteklim mjesecima.

Kazahstan, kao zemlja sa preko 18 miliona stanovnika, može biti značajan partner i važno turističko tržište u narednom periodu. Jačanjem veza između naše dvije države korist imaju svi, pa je - po uzoru na ovaj dobar primjer, cilj da Crna Gora otvori i druga nova tržišta, do kojih ranije nije imala nikakav pristup, zaključeno je na sastanku kojim je predsjedavao Abazović.

Abazović je kazao da se nada da će i u zimskom periodu Air Astana povezivati Crnu Goru sa najvećim kazahstanskim gradovima.

Današnji sastanak uslijedio je nakon višemjesečne dobre saradnje crnogorskih aerodroma sa kazahstanskom kompanijom „Air Astana", dok je Abazović tokom jula boravio u radnoj posjeti Kazahstanu i sastao se sa najvišim državnim zvaničnicima te zemlje, kao i sa najvišim rukovodstvom kazahstanske avio-kompanije.

Dritan Abazović - predstavnici kazahstanske avio-kompanije "Air Astana" (10.09.2021.)

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?