Abazović sa Ozan: Promovišemo regionalnu saradnju, mir, stabilnost, ekonomski i infrastrukturni razvoj

Objavljeno: 13.05.2022. 18:38 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

‚‚Crna Gora i Turska su saveznici i prijatelji koji teže unaprijediti svoje odnose", konstatovano je današnjem sastanku predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića i ambasadorke Republike Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan.

Na samom početku, ambasadorka Turske Ozan uručila je predsjedniku Abazoviću čestitku predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana povodom stupanja na dužnost i istakla da je Crna Gora saveznik i prijatelj njene države sa kojim dijeli zajedničku istoriju i kulturu, i spremnost da zajedno rade na unapređenju odnosa.

Ambasadorka Ozan je istakla da je Vlada Turske spremna da sa Vladom Crne Gore unaprijedi odnose u narednom periodu, kako u dijelu ekonomije i investicija, tako i u jačanju saradnje u oblasti kulture i obrazovanja.

Zahvalivši se na upućenoj čestitki predsjednika Turske Erdogana, predsjednik Vlade Abazović naglasio je da je Turska naš jako bitan partner i prijateljska zemlja sa kojom težimo ostvariti saradnju na još većem nivou. Premijer je dodao je dobar pokazatelj naše saradnje turska fondacija TIKA, koja godinama realizuje jake projekte na manje razvijenim područjima Crne Gore.

Vlada Crne Gore promoviše regionalnu saradnju, mir, stabilnost, ekonomski i infrastrukturni razvoj, za što smatramo da će dovesti do rasta povjerenja građana u institucije sistema, zaključio je predsjednik Vlade Abazović.

Dritan Abazović - Songul Ozan, ambasadorka Turske (13.05.2022.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?