Абазовић са Озан: Промовишемо регионалну сарадњу, мир, стабилност, економски и инфраструктурни развој

Објављено: 13.05.2022. 18:38 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

‚‚Црна Гора и Турска су савезници и пријатељи који теже унаприједити своје односе", констатовано је данашњем састанку предсједника Владе Црне Горе др Дритана Абазовића и амбасадорке Републике Турске у Црној Гори, Сонгул Озан.

На самом почетку, амбасадорка Турске Озан уручила је предсједнику Абазовићу честитку предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана поводом ступања на дужност и истакла да је Црна Гора савезник и пријатељ њене државе са којим дијели заједничку историју и културу, и спремност да заједно раде на унапређењу односа.

Амбасадорка Озан је истакла да је Влада Турске спремна да са Владом Црне Горе унаприједи односе у наредном периоду, како у дијелу економије и инвестиција, тако и у јачању сарадње у области културе и образовања.

Захваливши се на упућеној честитки предсједника Турске Ердогана, предсједник Владе Абазовић нагласио је да је Турска наш јако битан партнер и пријатељска земља са којом тежимо остварити сарадњу на још већем нивоу. Премијер је додао је добар показатељ наше сарадње турска фондација ТИКА, која годинама реализује јаке пројекте на мање развијеним подручјима Црне Горе.

Влада Црне Горе промовише регионалну сарадњу, мир, стабилност, економски и инфраструктурни развој, за што сматрамо да ће довести до раста повјерења грађана у институције система, закључио је предсједник Владе Абазовић.

Dritan Abazović - Songul Ozan, ambasadorka Turske (13.05.2022.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?