Adžić i Kalkavan ispratili crnogorski Tim za traganje i spašavanje za Tursku

Objavljeno: 08.02.2023. 07:30 Autor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Vlada Crne Gore na jučerašnjoj sjednici donijela je Odluku o upućivanju Tima za traganje i spašavanje iz ruševina u Republiku Tursku.

Tim od 18 pripadnika lokalnih službi zaštite i spašavanja iz crnogorskih opština i 5 predstavnika Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a večeras putuju u Tursku, gdje će  kolegama iz Turske ali i drugih država pružiti pomoć nakon razornog zemljotresa.

Ovim povodom u prostorijama Nacionalnog trening centra za zaštitu i spašavanje  večeras je održana pres konferencija za medije, na kojoj su se obratili ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Bariš Kalkavan i vođa Tima Milan Radović.

Ministar Adžić je izrazio poštovanje članovima Tima koji pred sobom imaju zahtjevan ali human  zadatak. "Ne sumnjam da ćete i ovaj put  pokazati svoju obučenost i hrabrost i na ovaj način potvrditi da Crna Gora stoji uz prijateljski narod Turske."

Ambasador Kalkavan je zahvalio Timu ali i svima onima koji u ovim teškim trenucima iskazuju solidarnost što predstavlja utjehu u ovoj velikoj tragediji.

Ministar i ambasador su poželjeli uspjeh članovima crnogorskog Tima za traganje i spašavanje, uvjereni da će dati veliki doprinos u saniranju posljedica zemljotresa.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?