Adžić-Popa: Kroz intenziviranje aktivnosti MUP-a do skorijeg članstva Crne Gore u EU

Objavljeno: 13.05.2022. 13:38 Autor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministarstvo unutrašnjih poslova će u predstojećem periodu intenzivirati aktivnosti kako bi ispunilo obaveze iz pregovaračkih poglavlja i time dopirinijelo što skorijem članstvu Crne Gore u EU, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, koji je danas primio u posjetu  šeficu  Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadorku Oanu Kristinu Popu.

Ministar je zahvalio  na dosadašnjoj pomoći i podršci Evropske unije Crnoj Gori. Istakao je opredjeljenost Vlade Crne Gore da posvećeno radi na ispunjavanju evropske agende i ubrzavanju reformi. Posebnu zahvalnost izrazio je u dijelu podrške Delegacije EU u Crnoj Gori Ministarstvu unutrasnjih poslova u sprovođenju aktivnosti iz Poglavlja 24.

Ambasadorka Popa čestitala je ministru stupanje na funkciju i podijelila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom. Pozdravila je najavu nove vlade da je ubrzanje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji njen strateški prioritet. Pohvalila je ostvarene rezultate u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i istakla da je potrebno ostvariti značajnije rezultate u oblasti sprečavanja šverca cigareta, jačanja kapaciteta granične policije, usklađivanja vizne politike i uopšteno ostvariti održive rezultate u svim oblastima.

Adžić-Popa, sastanak-13.05.2022.

Sastanku su, pored ambasadorke Pope, prisustvovali Riccardo Serri, zamjenik šefa DEU,  Akvile Normantiene, Sektor za političke poslove,  Marzia Palotta, program menadžerka za EU politike i vladavinu prava, dok su ispred delegacije MUP-a prisustvovali i Sergej Mučalica, v.d. generalnog direktora Direktorata za evropske poslova, međunarodnu saradnju i programe podrške,  Zenajda Deloik, načelnica Direkcije za evropske poslova i koordinaciju programa EU i Majda Adžović, savjetnica ministra.

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?