Begović na sastanku sa NJ.E. ambasadorkom UAE Nabilom Abdelaziz Nasser Saeed Alshamsi

Objavljeno: 10.11.2021. 16:00 Autor: Uprava za sport i mlade

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, dr Marko Begović, susreo se danas sa ambasadorkom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori NJ.E. gospođom Nabilom Abdelaziz Nasser Saeed Alshamsi.

Tema sastanka bio je dalji fokus na razvoj uslova za vrhunski takmičarski sport, koji će povezati dvije zemlje i odgovarajuće potencijale.

"Radujemo se obnavljanju saradnje u oblasti sporta. Prije desetak godina sam učestvovao u projektu osnaživanja ženskog fudbala, i tom prilikom su naše fudbalerke učestvovale na prijateljskom turniru u Abu Dabiju - Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Želim da nastavimo ovim putem i da ojačamo partnerske odnose ove dvije zemlje, kada su u pitanju sport i omladina", kazao je dr Begović.

Od značaja je istaći i da je u planu posjeta dr Begovića predstavnicima nadležnog državnog organa u oblasti sporta UAE kako bi se bliže utvrdili prioriteti buduće saradnje.

Ambasadorka Alshamsi ovom prilikom je poručila: ``UAE i Crna Gora su izgradili odlične bilateralne odnose i jako je bitno da se saradnja na svim poljima, uključujući i sport, dalje razvija i jača”.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?