Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Begović ugostio osvajače medalja sa prestižnih takmičenja u kik boksu

Objavljeno: 25.11.2021. 16:00 Autor: Uprava za spot i mlade

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, dr Marko Begović, ugostio je danas Ivana Strugara, predsjednika Kik boks saveza Crne Gore, Marka Perovića, generalnog sekretara navedenog saveza, kao i Miroslava Vujovića, osvajača bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Italiji, u disciplini K1 i Miloša Mugošu, osvajača zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore u Budvi.

„Povod današnjeg sastanka su izvanredni rezultati koji su sportisti postigli na prestižnim svjetskim i evropskim takmičenjima, a koji zaista zaslužuju pohvale i prepoznavanje od institucije nadležne za sport, kako bi bili motivisani da i dalje ostvaruju tako zapažene rezultate. Ponosim se količinom talenta koji naša mala država posjeduje i smatram da jedino odgovarajućim reciprocitetnim uslovima koje moramo pružiti našim sportistima, možemo da stvorimo plodno tlo za buduće sportske nade. Međutim, da bismo isto postigli neophodno je da smo u konstantnom kontaktu sa sportistima koji upravo i grade taj put za naše nove, dolazeće nade sportskog tla Crne Gore, kako bi nam oni dodatno ukazali na nedostatke u sportskom sistemu naše države, a mi dali sve od sebe da iste uklonimo i stvorimo bolje uslove za naše sportiste. Čestitam još jednom na rezultatima“, poručuje dr Begović.

Predsjednik Kik-boks saveza Crne Gore, Ivan Strugar, istakao je da je ova godina za njih bila veoma uspješna. Kako je kazao, senior Miroslav Vujović osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Italiji, dok je crnogorska reprezentacija na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore osvojila sedam medalja, a Miloš Mugoša osvojio drugu titulu pravaka Evrope.

„Imali smo i uspješne nastupe na Svjetskom Kupu i Balkanskom prvenstvu, sa kojih su crnogorski takmičari donijeli 13 medalja, od kojih pet zlatnih, tri srebrne i pet bronzanih.

Kik boks savez Crne Gore može se pohvaliti i sa uspješnom organizacijom šampionata Evrope za kadete i juniore u Budvi. Naša asocijacija dobila je pohvale od čelnika Svjetske i Evropske kik boks federacije, pa se nadamo da ćemo ubuduće biti kandidati za organizaciju još nekog od najvećih takmičenja.

Sve ovo ne bi bilo moguće ostvariti bez iskrene i velike podrške Uprave za sport i mlade Crne Gore, od koje imamo novčanu i svaku drugu vrstu pomoći za naše aktivnosti. Srećni smo zbog izuzetne saradnje sa nadlažnim sportskim institucijama. Vjerujemo da ćemo i u narednom periodu imati izuzetnu saradnju sa Upravom za sport i mlade, te da ćemo zajedno postizati nove velike uspjehe“, zaključio je Strugar.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?