Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Begović ugostio predstavnike Stonoteniskog saveza Crne Gore

Objavljeno: 11.10.2021. 11:49 Autor: Uprava za sport i mlade

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, dr Marko Begović, danas je u prostorijama Uprave za sport i mlade ugostio predstavnike Stoniteniskog saveza Crne Gore, preciznije predsjednika istog, Ratka Dedića i potpredsjednika, Ranka Bocu.

Jedna od ključnih tema razgovora bila je dodatno osnaživanje i podrška stonom tenisu, sportu koji do sada, nažalost, nije dobijao zasluženu pažnju u Crnoj Gori. Ono što je, kako navodi dr Begović, značajno istaći, kada je u pitanju ovaj sport, jeste da Crna Gora ima izuzetno talentovane mlade sportiste, te obećava da će Uprava za sport i mlade napraviti konkretne korake u cilju promjena statusa navedenog sporta.

"Od velikog je značaja pružiti podršku svim sportovima u Crnoj Gori, te u skladu sa tim sportisti zaslužuju da ne trpe "posljedice" zato što nijesu izabrali kolektivni sport, koji je uglavnom za sada imao primat u crnogorskom sportskom sistemu. Dakle, ideja je jasna - sportista mora imati pravo da izabere sport koji voli, bez dodatnog razmišljanja da li će njegov izbor biti dovoljno podržan od strane nadležnog resora", kazao je dr Begović.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?