Borovinić Bojović razgovarala o nabavci Sputnjik Lajt vakcina

Objavljeno: 23.08.2021. 16:55 Autor: PR Služba Ministarstva zdravlja

Borovinić Bojović razgovarala o nabavci Sputnjik Lajt vakcina

Ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović, razgovarala je danas u Ministarstvu zdravlja sa direktorom Instituta "Gamaleja" i tvorcem Sputnjik V vakcine Aleksandrom Gincburgom, i profesorom Sergejem Boljevićem sa Sečuanskog fakulteta u Moskvi o nabavci Sputnjik lajt vakcina protiv koronavirusa .

Akademik Gincburg upoznao je ministarku zdravlja sa svojstvima vakcine Sputnjik lajt , koja se daje u jednoj dozi , njenim djelovanjem i efikasnošću.

Ministarka Borovinić Bojović je zahvalila ruskom naučniku na inicijativi za nabavku ove vakcine i istakla značaj postojanja još jedne vakcine u borbi sa COVID 19 infekcijom koja će biti dostupna crnogorskim građanima.

Ona je kazala kako će u najkraćem mogućem roku Ministarstvo zdravlja i Vlada Crne Gore obaviti neophodne procedure za uvoz Sputnjik Lajt vakcine.

 Tokom susreta su razmijenjena iskustva u dosadašnjoj borbi protiv koronavirusa  , a dr Borovinić Bojović i dr Gincburg još jednom su snažno potencirali značaj imunizacije i poštovanje epidemioloških mjera u borbi protiv pandemije.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/2 Foto: PR Služba Ministarstva zdravlja
item.alt

Tagovi

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?