Čestitka za Dan opštine Kotor

Povodom 21. novembra, Dana opštine Kotor, upućujem srdačne čestitke predsjedniku Opštine Vladimiru Jokiću, predsjednici Skupštine opštine Maji Mršulji i svim građankama i građanima Kotora.

Kotor, jedinstveni biser crnogorskog primorja i dragulj svjetske kulturne baštine, odiše duhom u kojem prošlost susreće sadašnjost, stvarajući mostove prema budućnosti. Stoga, ovaj praznik predstavlja priliku da s ponosom pogledamo u prošlost i zajedno odamo počast onima koji su ispisali herojsku istoriju Kotora, ali da istovremeno gledamo ka novim izazovima i mogućnostima koje nam budućnost donosi.

Kroz istoriju, Kotor je uvijek predstavljao simbol zajedništva i raznovrsnosti duhovnog i kulturnog nasljeđa. Danas, kroz očuvanje kulturnog blaga, unapređenje infrastrukture i podršku lokalnim inicijativama, činite da Kotor predstavlja ne samo simbol ljepote, naslonjen na more i okružen impozantnim zidinama, već zavrijedi status grada koji predstavlja istorijski, turistički, lučki, kulturni i trgovački centar Boke i Crne Gore.

Ovom prilikom želim da izrazim zahvalnost svakom pojedincu koji je svojom neumornom predanošću razvoju grada i očuvanju prirodnih ljepota i kulturne baštine, doprinio da Kotor postane mjesto čije ljepote svi imamo čast da budemo svjedoci i savremenici.

Svojim dosadašnjim radom i visoko postavljenim ciljevima, rukovodstvo je učvrstilo put ka napretku Opštine i svih njenih građana, doprinoseći ukupnom razvoju Crne Gore i njenom evropskom putu. Radujem se nastavku uspješne saradnje između Vlade i lokalne samouprave, uvjeren da će svaki uspjeh grada biti odraz zajedničkog truda i požrtvovanja.

Neka svaki korak koji napravite ka daljem razvoju Opštine bude uspješan za sve građanke i građane Kotora!

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?