Crna Gora i UAE baštine iste vrijednosti, jačaju odnosi dvije države

Objavljeno: 14.10.2021. 06:18 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Princ Nikola Petrović Njegoš u posjeti UAE tokom Expo 2020

Crna Gora i UAE baštine iste vrijednosti, jačaju odnosi dvije države


“U ime naroda Crne Gore, zahvaljujem se Ujedinjenim Arapskim Emiratima za svu humanitarnu i drugu vrstu pomoći koju su nam pružali tokom pandemije. Isto tako, imali smo ogromnu podršku tokom pripreme učešća naše zemlje na Expo 2020. Crna Gora i UAE baštine iste vrijednosti koje se odnose na multinacionalnost, multikonfesionalnost i solidarnost i zbog toga naši odnosi mogu biti samo snažniji”, izjavio je princ Nikola Petrović Njegoš tokom boravka u UAE. 

Generalni komesar Paviljona Crne Gore na Expo 2020 Dubai i predsjednik Fondacije Petrović Njegoš, princ Nikola Petrović Njegoš, od 8-16. oktobra boravi u posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Tokom boravka, princ je posjetio više paviljona drugih učesnika Expo 2020, ali i održao niz značajnih sastanaka među kojima je i onaj sa Nj. E. Rim Al Hašimi, državnom ministarkom UAE za međunarodnu saradnju i generalnom direktoricom Expo 2020 Dubai.

Imajući u vidu da je Crna Gora proslavila 30 godina od proglašenja za ekološku državu, jedna od glavnih tema sastanka je bila i organizacija Međunarodnog ekološkog foruma “Malo je lijepo” koji je planiran za februar sledeće godine, kada će biti obilježen i Nacionalni dan Crne Gore u okviru Expo 2020. Tom prilikom biće potpisana Deklaracija Dubai 2022 sačinjena od deset zapovjesti.

“Crna Gora i UAE baštine iste vrijednosti koje se odnose na multinacionalnost, multikonfesionalnost i solidarnost i zbog toga naši odnosi mogu biti samo snažniji. Posebno se zalažemo sa osnaživanje odnosa u domenu ekologije i ekoloških praksi i to je nešto na čemu ćemo raditi u budućnosti”, zaključio je princ Nikola Petrović Njegoš.


Galerija

gallery.media[0].alt
1/4
item.alt
item.alt
item.alt
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?