Crna Gora otvorena za mađarske investitore

Objavljeno: 10.05.2022. 12:36 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

Đurović – Neđeši: Jačanje dobrih ekonomskih odnosa Crne Gore i Mađarske

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović razgovarao je danas sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem o razvijanju modela buduće ekonomske saradnje, naročito u dijelu biznisa i turizma, ali i u oblasti telekomunikacija i IT sektoru.

Ministar Đurović je istakao da postoji puno prostora za unapređenje ekonomske saradnje između naše zemlje i Mađarske, te da će Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma raditi na stvaranju povoljnog ambijenta za strane investicije.

“Svaki zdrav projekat i zdrav kapital naročito ako dolazi iz Evropske unije je nešto što je nama jako bitno. Takođe nam je značajna i diverzifikacija kapitala kao i širenje saradnje sa više zemalja, jer upravo to čini jednu ekonomiju i državu uspješnom”, poručio je ministar Đurović. On je kazao da će fokus resora koji vodi biti na diverzifikaciji privrede s posebnom pažnjom na sektore proizvodnje i poljoprivrede, i dodao “turizam je uvijek aktuelan i od velikog je značaja za našu privredu i promet, te će nam u narednom periodu akcenat biti na stvaranju održivog ekološkog razvoja turizma.”

Ambasador Neđeši je rekao da postoje jako dobre osnove i naglasio važnost saradnje dvije zemlje, te da je Mađarskoj vrlo važno sarađivati sa Crnom Gorom na ekonomskom planu. Ambasador je kazao da će Mađarska nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija, i istakao da je pored političke prisutnosti veoma zastupljena u Crnoj Gori kada su u pitanju njihovi veliki investitori poput OTP, 4iG i Hungest hotels. 

Ministar Đurović i ambasador Mađarske Njeđeši

Na sastanku je ocijenjeno da treba unaprijediti saradnju u oblasti turizma, kao i da dodatno treba zainteresovati turiste iz Mađarske da posjete Crnu Goru.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?